Csillagszem

Baba-mama klubot szerveznék,ha lennének résztvevők. Na jó,vannak,csak nem sokan.Próbálkozunk,tehát vagyunk.Itt olvashatsz majd több mindent,először a gondolati hátteret,majd az alakulást,stb.S közben-közben néha gondolatokat,magánvéleményt erről-arról.Netán cikkek ajánlását.És időről időre találsz majd leírást,képet kölcsönözhető klubos dolgainkról.Továbbiakról pedig a klub email címén érdeklődhetsz....

Friss topikok

Linkblog

Szaladós falatok:Csőben sült karfiol sárgarépával

2010.03.01. 12:04 - Krilla

Címkék: evés főzés

Eredetileg csak karfiollal volt,de múltkor kevés volt a karfiolom és így is nagyon finom lett,az én újításom még benne a szendvicspor.
1 nagy fej(vagy 2 kisebb)karfiolt rózsáira szedve előfőzök sós vízben.Ezután 5-6 közepesen vastag hosszú répát megpucolok,3-5 darabba vágom őket keresztben(tehát nem felezem vagy negyedelem,csak "kurtítom" és ezt is előfőzöm.
Elkészítem a mártást:5 ek lisztet kicsit olajon megfuttatok és fél liter tejjel felengedve folyton kevergetve felforralom-közben besűrűsödik nagyon.Miközben kavargatom,teszek bele sót,kicsi őrölt fehérborsot,őrölt szerecsendiót és 4-5 ek szenvicsport(vega vagy bioboltban van köleses,hajdinás stb:nincs benne ízfokozó,vajas kenyérre is finom,vagy majdnem bármibe,érdemes kipróbálni,én 260 Ft-ért vettem a 20 dkg-os csomagot,sokáig elég)és 1 ek mustárt.
Ha elzártam alatta a lángot,8-10 dkg reszelt sajtot is elkeverek benne.
Olajozott/zsírozott tepsibe teszem a lecsöpögtetett karfiolt,elrendezem közte a répadarabokat.Kicsit sózom,majd jön rá a mártás,úgy,hogy mindenhol befedje.
Közepes-forró sütőben úgy fél-3/4 óra alatt tuti kész lesz.



A bejegyzés trackback címe:

https://csillagszem4.blog.hu/api/trackback/id/tr161799413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása