Csillagszem

Baba-mama klubot szerveznék,ha lennének résztvevők. Na jó,vannak,csak nem sokan.Próbálkozunk,tehát vagyunk.Itt olvashatsz majd több mindent,először a gondolati hátteret,majd az alakulást,stb.S közben-közben néha gondolatokat,magánvéleményt erről-arról.Netán cikkek ajánlását.És időről időre találsz majd leírást,képet kölcsönözhető klubos dolgainkról.Továbbiakról pedig a klub email címén érdeklődhetsz....

Friss topikok

Linkblog

Első gyerek,anyuka,nem sír,sokat,csak maga érzi úgy.Majd kinövi...

2010.03.19. 11:13 - Krilla

Címkék: allergia diéta vizsgálat hasfájás reflux

Ezzel szokták lerázni többnyire a hasfájós babák szüleit "abszolúte hozzáértő egészségügyi szakemberek"(nővér,takarító,szomszéd nagymamája,közértes stb,ügyeletes orvos is néha).
 Aztán ha a gyerek mégis betegés anyuka nem elég bátor,erőszakos stb,akkor bizony előfordulhat,hogy mire szakemberhez kerül,kicsit javul.Annyira nem,hogy halleluja teljesen jól legyen,csak hogy ne nagyon zaklassák agyon mindenféle vizsgálatokkal.
 Székletvizsgálat,"kültakaró"megtekintése,kikérdezés,hasnyomkodás,esetleg egyultrahang,ami vagy csak "rendes" vagy célzott,(pl.gyomorszáj állapotának és a gyomortartalom esetleges  visszaáramlásának nézése),illetve székletes pelenka vizsgálatra valóleadása.
  Aztán tej vagy gluténdiéta,esetleg együtt a kettő(szopós babának anyukájával együtt),de ehhez előbb el kell jutni egy gyerekgasztros szakrendelésre,ahol bizony 2-4 hónap múlva is kaphatunk időpontot.
 Persze sok gyerek valóban kinövi,de az érthetetlen,hogy a többinek miért muszáj annyit szenvedni,szüleiknek sokezreket a gyógyszertárba hordani mindenféle "varázsszerre" ami legfeljebb ideig-óráig tűnik úgy,hogy segít.
 Nemrég egy fórumon találtam egylinket,ami hasznos lehet.Mégnem futottam át,de elégalaposnak tűnik.
 Persze ez sem szakvélemény és nem vonatkozik mindenkire,több ok lehet a háttérben,de érdemes átolvasni,pláne ha esetleg a baba csak többfélórás-órás ordítás alatt ájul be aludni,mejd vetéve ismét élesen sikítva ébred,de nem vagy nemcsak a szél a baja.(Esetleg gyermek reflux keresőszóra találunk pár jó infót,vagy allergia,hasfájásra is kijöhetnek további jó ötletek.
  Szerintem ha napi több óra a szenvedés,akkor érdemes egy beutalóért puncsolni-hadakozni akkor is,ha nem fogy a gyerek.(szintén gyakori indok az elutasításra:anyuka nem fogy a gyerek,nem hány folyamatosan)Íme itt a frissen talált link.

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagszem4.blog.hu/api/trackback/id/tr831851866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása