Hátha másnak is majd erre támad gusztusa,leírom,évente párszor eszem ilyet,akkor persze legalább 3 evésre valót csinálok.
Aránylag hamar megvan a munka része.
Kell hozzá
-úgy 3/4-1 kg zöldborsó,
-2 pohár joghurt-ha nagyon savanyú,akkor ér beletenni 1-2 ek cukrot)
-2-3 nagy evőkanál mustár
-2-3 gerezd zúzott fokhagyma(nekem most bevált a medvehagyma is)
-1-2 teáskanálnyi kakukkfű
-20 dkg Sport vagy Hóvirág sajt
-kb.másfél marék lenmag
-5-8 dkg füstölt sajt
-só
A borsót pároljuk vagy főzzük,kihűtjük.A fehér sajtot apró kockákra vágjuk,a füstöltet lereszeljük.
A borsót sózzuk,ráborogatjuk a joghurtot,mustárt,a fokhagymát,kockázott sajtot,kakukkfüvet és a lenmagot.
Tisztességesen összekeverjük,fogyasztásig vacogtatjuk a hűtőben,néha újra átkeverve,tálalásnál reszelt füstölt sajtot szórunk rá.
Hamm,bekapjuk;).