Csillagszem

Baba-mama klubot szerveznék,ha lennének résztvevők. Na jó,vannak,csak nem sokan.Próbálkozunk,tehát vagyunk.Itt olvashatsz majd több mindent,először a gondolati hátteret,majd az alakulást,stb.S közben-közben néha gondolatokat,magánvéleményt erről-arról.Netán cikkek ajánlását.És időről időre találsz majd leírást,képet kölcsönözhető klubos dolgainkról.Továbbiakról pedig a klub email címén érdeklődhetsz....

Friss topikok

Linkblog

Alapok

2009.10.13. 11:09 - Krilla

Címkék: szoptatás alapok szakember pelenka hordozás dobjukössze

Szeretném az anyukákkal megismertetni elsősorban:
-az ortopédiailag helyes babahordozást(ami épp nem a kenguruban fejével deréktájon himbálózó gyereket jelenti,se az összehajtogatott ülőpárnán a bicikli első hosarába tett pár hónapos babát jelenti)
-a textilpelenkázást,mely se nem bonyolult,de nem időigényes,és nem sokkal undorítóbb,mint a nyakig kakis bodyk tisztítása baleset idején.Sőt:textilpelusban ez igen ritka,a kipisilés szinte ismeretlen fogalom(míg a szuper eldobhatókból hű,de sűrűn kipisilődött,miközben a pelusba néha alig ment)a popsikenőcs meg annyira nem kell,hogy képes ráavasodni az emberre...
-lehetőleg segíteni,támogatni a szoptatásban mindenkit,mert sajnos a nagy többség ha szoptatná is a babáját,az első kisebb problémánál lebeszélhető a korrket szoptatási tanácsok ismertetése helyett.Előre bocsátom:sajnos nem vagyok szoptatási tanácsadó,nincs pénzem a szükséges alaptanfolyam elvégzéséhez.A szoptatási tanácsadói munka viszont önkéntes,ingyenes,karitatív szabadidős tevékenység-ez biztosítja hogy mindenki megkaphassa(elvileg)a szükséges segítséget,és ez meg is magyarázza,miért annyira kevés a tanácsadó(legközelebb Baján tudok egy hölgyet).Az anyukák többsége nem is tud a LLL-ról(La Léche Liga)melynek honlapján(www.lll.hu)több szoptatási tanácsadó telefonszáma is megtalálható,illetve rengeteg hasznos információ történet,hírlevél.
Sajnos erősen tartják magukat régi tévhitek,magam is bizonyíthatom:széllel szemben is lehet,többnapos,napi 3-4 alkalommal 10 ml-t szopó babából is lehet anyatejes baba,aki vígan és hatékonyan szopik az elválasztásig/elválasztódásig.

Ezen kívül terítékre kerülnének nevelési módszerek,babaápolás,egészséges életmód,biztonság stb.
"Kérdezd a szekembert":később,ha lesz akkora állandó létszám,hogy érdemes legyen,hívni szeretnék vendégelőadókat,de ez még a messzi jövő-egyelőre a felhozott,igényelt témáknak megpróbálunk mi magunk utánajárni,megbeszélni a véleményeket,tapasztalatokat.
Egyelőre találtam 3-5 olyan területet,ahonnan tudnék hívni vendégelőadót a városból,és néhány olyan szakembert,aki nem fog tudni a rendelkezésünkre állni fél-egy órára sem.
Témaismétlés időnként lehetséges,egyelőre találomra választunk,később megszavazható lenne.

Szintén nagyobb érdeklődő kör esetén kisebb-nagyobb dolgokból "Dobjuk össze" akciókat is szervezhetnénk,ami ez esetben semmi esetre sem adakozást jelent!
A név azokat az akciókat fedi,mikor a témába illő(vagy épp nem:))előre megbeszélt dolgokból hoz mindenki,s elmondja,miért jó,miért nem,így esetleg több bababolt bejárása nélkül megnézhetőek,kipróbálhatóak lennének dolgok,első kézből szerezhetnének a vásárlás előtt állók babakocsiról,autósülésről,cumisüvegről,légzésfigyelőről,ápolószerekről,babaruházatról stb.

Ha eljutunk szekértők bevonásáig,akkor tervezem hogy valamennyit írok majd a foglalkozásokon elhangzottakról.

És fogok néha írni posztokat általam egyébként is olvasott adatok,olvasott/hallott vélemények,illetve személyes tapasztalat alapján.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagszem4.blog.hu/api/trackback/id/tr851447051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása