Csillagszem

Baba-mama klubot szerveznék,ha lennének résztvevők. Na jó,vannak,csak nem sokan.Próbálkozunk,tehát vagyunk.Itt olvashatsz majd több mindent,először a gondolati hátteret,majd az alakulást,stb.S közben-közben néha gondolatokat,magánvéleményt erről-arról.Netán cikkek ajánlását.És időről időre találsz majd leírást,képet kölcsönözhető klubos dolgainkról.Továbbiakról pedig a klub email címén érdeklődhetsz....

Friss topikok

Linkblog

Szárong

2009.12.14. 02:58 - Krilla

Címkék: kendő különleges hordozó szárong

Vagy sarong,kinek-kinek igénye szerint.

Különleges,mert errefelé ritkán használják babahordozásra,max.strandkendőnek ismerős inkább.
Túl sokat nem tudok róla,nem ástam bele magam a témába.
Nemrég lett nekem is egy véletlenek összjátéka folytán.Lényegében egy nagy téglalap alakú anyag,olyasmi,mint az afrikai khanga.Csak még olcsóbb.
Ha nem jön be,akkor bármikor lehet belőle asztalterítő,sálkendő,strandszoknya,bútortakaró,gyereknek bújócska szellemezéshez;)2 soron vékonyabb hordozótakaró ha ki kell lépni a postaládához hátigyerekkel és nincs se túl hideg,se túl sok idő.Strandon pléd tetején is szuper.
S persze gyermeket is lehet benne hordozni,csak még nemigen tudom,hogyan.A technika nem bonyolult,csak a kötés kivitelezése gyakorlást,megszokást kíván.
Általában(vagy mindig?)írásjelek,idézetek,mondások vannak rajta,akárcsak a khangán.
Egyébként rettentő vékony anyag.
A hordozandó gyermek inkább csípőn-faron van,mint háton.A kendő szélesebb oldala a vízszintes,a rövidebb a függőleges.Gyermek a háton,rá a kendő.Mellkas előtt,hónalj alatt szorosan egymásra lapolva(mint fürdés után a fürdőlepedő)majd 3-4-szer visszatűrve.Ezt követően az alsó rész felhajtása következik,s ugyanígy járunk el vele,csak deréktájon.
Természetesen annyira nem szoros,mint a többrétegú duplacsomós kötések(bár vékonyabbak meg is tudják kötni)s mivel lejjebb van a súlypont de nem simul teljesen a gyermek-és esetleg igezgetni,utánhúzni is kellhet-nem mondanám a legkényelmesbbnek,viszont ha megvan a technika,rendkívül gyorsan mentkész lehet az ember,s szorult esetben akár lepedő,asztalterítő is befogható ezzel a kötési módal vész esetén hordozásra.
Hozzátenném,hogy eddig csak egyszer próbáltam kötni vele,fáradtabb gyermekkel-ergo ő nem akarta a dolgot...Később még beszámolok.

További különlegességek:

Megjegyzem:szárit nem tervezek beszerezni,s adománynak sem néz ki,hogy kaphatnék hogy kipróbálhassam,de abban is szoktak hordozni,vagy obival(kimonó öve),vagy obiféle csatos hordozóval-elég döbbenet,egy hosszú pánt az egész(meg pár csat),messziről elsőre "lélekvesztő csónak" hatása van.
Mi is van még fura?Chunei(formázott bodys csatos hordozó,felsőruházatnak is megflel,annyira zárt)onbuhimo(MT-hoz hasonlít,csak alsó pánt helyett 1-1 kisebb karika van a 2 szélén,ezen kell a felső pántokat átvezetni,s úgy megkötni-hazánkban is kis mértékben terjed a használata),onburakku(ehhez hasonlító csatos hordozó,egy youtubeos filmen láttam:egy mozgássérült hölgyet hordozott benne egy férfi)-és ki tudja mi minden van még...Farmernadrágos és pulóveres vészkötözés is létezik-semmi nem állhat a hordozás útjába:D.Sőt:van ugye a tonga,ami hálós szatyor kinézetú sling...fürdéshez remek.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagszem4.blog.hu/api/trackback/id/tr241595641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása