Csillagszem

Baba-mama klubot szerveznék,ha lennének résztvevők. Na jó,vannak,csak nem sokan.Próbálkozunk,tehát vagyunk.Itt olvashatsz majd több mindent,először a gondolati hátteret,majd az alakulást,stb.S közben-közben néha gondolatokat,magánvéleményt erről-arról.Netán cikkek ajánlását.És időről időre találsz majd leírást,képet kölcsönözhető klubos dolgainkról.Továbbiakról pedig a klub email címén érdeklődhetsz....

Friss topikok

Linkblog

Az a 400 Ft...

2010.01.31. 01:35 - Krilla

Címkék: pénz pelenka

Múltkor találkoztam valakivel,akit jó rég láttam,de sietésben voltam és felvetettem,jöjjön a babaklubba,ott tuti ráérek beszélgetni.
Valami ilyesmi választ kaptam:Tudod már mikor,400 Ft-ért...
Na szóval.Nem 400.300.Illetve 300 volt a szórólapokon,de ezt egyszer szedtük be,valóban klubos célokra,még elég se volt mondhatni,hiszen a kendő postája 990 ft volt,és az eddig idekerült pelusok(melyek terveink szerint ingyenesen kölcsönözhetőek lennének,és épp kölcsönzős körforgásban van nagy részük)különböző utakon kerültek ide,hogy ne kelljen/minél kevesebb postát kelljen fizetni,ill.hol Bogi rendelt valamit(egyszer egy személyes átvételt is bevállalt messze-messze,mikor épp abban a messzi-messzi városban járt),amivel eljött együtt,hol én.

Igazából a pénz dolog sehogy sem jó.
-Ha támogatást kérek,az nem tetszik sokaknak,esetleg emiatt nem jönnek.
-Ha kölcsönzési díjat kérek,akkor esteleg senki nem kölcsönöz.Márpedig a segítés a cél,akkor legyen lehetőleg ingyenes.
-Ha semmit nem kérek,az mindenkinek jó,csak nekem nem.Ugyanis a semmiből nem lehet előre lépni,saját zsebből kell felajánlásokat elfogadni.Azon kívül a 4 könyvünkből 2 csak kölcsönben van itt,ha visszakérik,postára kell majd adni-nyilván ha nincs klubos pénz,akkor az enyémből-ha csak véletlenül valaki el nem tudja vinni és Bp-n átadni majd.
Arról nem beszélve,hogy egyik könyv 2500 Ft,a másik 3500 Ft értékű.Nyilván megnézem,kinek adom kölcsön,de ha egyszer mégis eltűnne vagy nagy baja lenne,kárpótolni kéne a gazdájukat.
És a 4 könyvünkből 3 kölcsönzés alatt van most is+ egy babaszakácskönyv.

És hogy sok-e a 300 Ft?
Van,aki pelenka formájában 1-másfél nap alatt lazán a kukába dobja.(4-5 popsitörlővel,jó minőségű pelenkával,popsikrémmel simán)Vagy eldohányozza.Vagy egyebek.Havi egyszer nem tűnik nagy összegnek.
Vajon ha 200 lenne,jobb lenne?(De ugye eddig se szedtük)
Vagy van valakinek valami jó támogatói ötlete?Mivel nem cég,alapítvány stb vagyunk,csak baráti kör szerű magánkezdeményezés,kiesett az x vállalat ad y forintot,mert úgyis leírhatja adóból egy részét konfiguráció.Tehát csak a magánemberek maradnak.Mint én.
(alkalmi munkát keresnék,gyerekkel/mellette végezhetőt-ha lenne.Aki tud valamit,írjon)
Amúgy ilyesmi dolgokról minél kevesebbet szeretnék írni.

Most,hogy kezdem lassanátlátni,miből mennyi van,lassan megírom apelusleltárt,amit aktuálisan frissítenem kéne néha a kölcsönzés miatt.(vagy külön bejegyzésben vezetni a kölcsönadást?)
 Most épp jönnek-mennek nagyrészt,mert valaki próbálgat,reméljük hamar belerázódik annyira,hogy el tudja dönteni,szeretne-e moshatózni,és milyen fajtákkal.Csak az a bökkenő,hogy külsőnk nincs sok,illetve a pelusaink nagyobb része épp a gyengébb-közepes nedvszívású fajtákból való.
De lesz ez másképp is.
 Például azt hiszem,leselejtezek egy Popolinit,ami kopogat-de attól remekül szív és szuperül használható.Ha nem lenne aklub,eszem ágában nem lenne megválni tőle.(múltkor a gyulai klubnak selejteztem már egyet,többet nem fogok mostanában)


 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagszem4.blog.hu/api/trackback/id/tr211716158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása