Csillagszem

Baba-mama klubot szerveznék,ha lennének résztvevők. Na jó,vannak,csak nem sokan.Próbálkozunk,tehát vagyunk.Itt olvashatsz majd több mindent,először a gondolati hátteret,majd az alakulást,stb.S közben-közben néha gondolatokat,magánvéleményt erről-arról.Netán cikkek ajánlását.És időről időre találsz majd leírást,képet kölcsönözhető klubos dolgainkról.Továbbiakról pedig a klub email címén érdeklődhetsz....

Friss topikok

Linkblog

Szaladós falatok 1

2010.01.24. 23:22 - Krilla

Címkék: evés főzés

Tervezgetem régóta ezt a sorozatot is,mert mikor a gyerkőc és anyája hazatér a kórházból,előfordul,hogy enni is alig van idő,majd meglepő módon ez előfordul még más korszakokban is.
-Mikor vagy enni,vagy főzni nincs idő,és mennyei eledel pl. a kenőmájas vagy tejfölös kenyér,esetleg ezek kombinációja:csak nyelni kell,mint kacsa a nokedlit.
-Ilyesmi hamar-kaja a bármilyen turmix,legfőképp a banán(hámoz,tördel,cukor/méz,tej,bekapcs,lehúz).
-Nagy találmány kapkodás esetére a milliócska leves(egyik szegedi kórházban sűrűn van;))mikor tészta helyett a fortyogó lébe pár marék búzadarát-másik kedvelt nevén grízt-dobunk,3 kavarás,elzár,2 perc,szed,fúj,esz.
-Szintén a kórház találmánya a májkrémes tészta-komolyan van ilyen:D.Kenőmájas valami módon vegyítve a kifőtt tésztával.Gondolom valami tejes-vizes rántással.Én legalábbis így próbáltam.
-Aztán van,mikor ennénk,de mit is?Tejbegríz helyett(igaz hosszabb idő,de enni gyorsan lehet)a tejbetészta-konkrétan épp úgy készül,mit a tejbegríz,tejberizs:tej(esetleg vízzel)cukor,plusz a főznivaló.
-Saját kényszertalálmányom a gluténmentes ZHH vagy ZHK.A zöldség-hús-hajdina és a zöldség-hús-köles keveréke nagyjából egyforma arányban,a hús persze darált,a köles-hajdina főtt.Zöldség:káposzta párolva,vagy kevesebb káposzta és a köles/hajdinával együtt főzve nagyon apróra vagdalt paprika.Kell bele továbbá néhány tojás,só,esetleg fűszerek igény szerint,ha szétesne némi zsemlemorzsa.
Összegyúr,sütőbe simít,süt,szel.Előnye még,hogy ha a gyerek épp nem enne zöldséget,kenyérfélét csak húst,akkor ezt simán megeszi húsnak,de ott a zöldség és a gabonaféle is.Nagyon jó ha van a tetején egy kis sajt vagy tejföl,nálunk hamar fogy,bár a férjem szerint ehetetlen és büdös is(a káposzta miatt,de szerintem ez nem igaz:)).Persze rizzsel is jó.
-A kismamák nagy barátja a leves is,mert ha szétfő,lesz belőle krémleves legfeljebb
-A pörkölt,ragu szintén önállóan fő,bátran kivitelezhető zűrösebb napokon is.
-Bármi lefedett tepsiben,jénaiban vagy cserépedényben sütve.Általában krumpli(urasabbaknak burgonya),hús,"kenőcs".Ez lehet tejföl magában,sajttal vagy tojással,kis liszttel elhabarva,netán mustárral.Besamel vagy egyéb mártás.
-Na és a rakott dolgok,csak időben el kell kezdeni az összerakásukat.
-És bármily meglepő,néha a szalonna is szaladós falatnak számít,hiszen előkészítése borzasztó egyszerű:elővesz,vág,sóz.Bekap-és a falattal a szájban remekül lehet a gyerekhez szaladni,míg rágunk-s mivel sokáig rágjuk,el tudunk közben intézni rövidebb dolgot.Igaz,nem egészséges,de kalória az aztán van benne dögivel...
-Egészségesnek mondható,menet közben ehető,csak nem túl olcsó:alma sajttal,"kétpofára".

Most ennyi,de lbiztosan lesznek még ötletek,receptek.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagszem4.blog.hu/api/trackback/id/tr231699441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása