Csillagszem

Baba-mama klubot szerveznék,ha lennének résztvevők. Na jó,vannak,csak nem sokan.Próbálkozunk,tehát vagyunk.Itt olvashatsz majd több mindent,először a gondolati hátteret,majd az alakulást,stb.S közben-közben néha gondolatokat,magánvéleményt erről-arról.Netán cikkek ajánlását.És időről időre találsz majd leírást,képet kölcsönözhető klubos dolgainkról.Továbbiakról pedig a klub email címén érdeklődhetsz....

Friss topikok

Linkblog

Szaladós falatok:Majorannás burgonyaleves

2010.02.03. 10:13 - Krilla

Címkék: leves evés főzés gluténmentes tejmentes tojásmentes

(ezt mondhatni közkívánatra)

Kellékei:alaplé(ha van),burgonya,vöröshagyma,majoranna,só,gomba,füstölt sajt

Alapja húsleveslé,akár kockából is.Vagy ételízesítős alapból(én ezeket nem szeretem,még kísérletezem kicsit,mert vegamixszel nem az igazi).
Kb.70 dkg krumolit veszünk 1 liter folyadékhoz és 1 nagy fej vöröshagymát.Serpenyőben zsiradékon nagy tűzön hirtelen átforgatjuk,kissé átsütjük a vastagabbra karikázott hagymát,ha kész félretesszük,vagy áttesszük a forró levesbe.Ezt követi a kisujjnyi karikálra szabdalt burgonya átsütése több adagban.Ha minden beee van,kb.5 perc forralás után 1 púpozott teáskanálnyi majorannát teszünk bele,ha kell:még sózzuk.Ezután kb.5-10 perc főzés után jónak kell lennie ekkora mennyiségnek.
Végül némi levet leöntünk róla,átturmixoljuk és visszahígítjuk.
Ez alatt az idő alatt a szeletekre vágott gombát átsütjük,aki szereti,tesz a levese tetejére belőle úgy fél maréknyit,és minden tányér tetejére jár 1-2 evőkanálnyi reszelt füstölt sajt.
(nem csak az íze miatt kell hogy füstölt legyen:ez nem is olvad meg teljesen)
 

Olcsó,jó,hamar elkészül,gluténmentes,tojásmentes,tejmentes,és extra bónuszként:nyáron,lehűtve is finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagszem4.blog.hu/api/trackback/id/tr271724806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása