Csillagszem

Baba-mama klubot szerveznék,ha lennének résztvevők. Na jó,vannak,csak nem sokan.Próbálkozunk,tehát vagyunk.Itt olvashatsz majd több mindent,először a gondolati hátteret,majd az alakulást,stb.S közben-közben néha gondolatokat,magánvéleményt erről-arról.Netán cikkek ajánlását.És időről időre találsz majd leírást,képet kölcsönözhető klubos dolgainkról.Továbbiakról pedig a klub email címén érdeklődhetsz....

Friss topikok

Linkblog

Szaladós falatok:Túrós zsemlye

2010.02.03. 10:02 - Krilla

Címkék: evés főzés túró

(Falun inkább tútús zsömle,túrús zsömlye)
Kellékei:olyan 10-12 szikkadtabb zsömle,fél kiló túró,nagy pohár tejföl(ami ízlés szerint lesz sok,kevés,vagy elég)2 tojás,só,sok tej,olaj v.zsír.

A zsömléket félbe vágjuk,belsejüket közepes mértékben kiszedjük-kapirgáljuk,a maradékot bemártjuk tejbe,gyengén kicsavarjuk(el ne szakadjon,bár megtámasztják majd egymást)és a kiolajozott/zsírozott tepsibe rakjuk.
Szorosan egymás mellé tesszük őket,ha tele a tepsi,jöhet a töltelék:túró,tejföl,tojás,só és a zsemlék kikapart belseje.Ezeket összekeverjük alaposan,ha túl hígnak tűnik,lehet még sűríteni egyébbel,pl.kenyérbél,vagy pici gríz.Akár zsemlemorzsa is jó,de az jobban meglátszik benne.
Ha kész,picit megspricceljük olvasztott zsírral vagy olajjal és nagy lángnál sütjük 30-40 percig.Ha az alja kicsit ropogósan kérges lesz,akkor a legfinomabb.
Hidegen is jó,én gyerekkoromban mindig ezt kértem egyik mamámtól,hármasával-négyesével ettem,1-2-vel a kezemben sose indultam ki az utcára játszani:D:D.

Ami kimaradt:ha úgy sikerült tölteni(aránylag laposra elég persze)hogy a zsemle széle itt-ott kikandikál a túró alól,akkor még ezeket a részeket meg szoktam sós tejföllel kenni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagszem4.blog.hu/api/trackback/id/tr211724784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása