(ezt mondhatni közkívánatra)
Kellékei:alaplé(ha van),burgonya,vöröshagyma,majoranna,só,gomba,füstölt sajt
Alapja húsleveslé,akár kockából is.Vagy ételízesítős alapból(én ezeket nem szeretem,még kísérletezem kicsit,mert vegamixszel nem az igazi).
Kb.70 dkg krumolit veszünk 1 liter folyadékhoz és 1 nagy fej vöröshagymát.Serpenyőben zsiradékon nagy tűzön hirtelen átforgatjuk,kissé átsütjük a vastagabbra karikázott hagymát,ha kész félretesszük,vagy áttesszük a forró levesbe.Ezt követi a kisujjnyi karikálra szabdalt burgonya átsütése több adagban.Ha minden beee van,kb.5 perc forralás után 1 púpozott teáskanálnyi majorannát teszünk bele,ha kell:még sózzuk.Ezután kb.5-10 perc főzés után jónak kell lennie ekkora mennyiségnek.
Végül némi levet leöntünk róla,átturmixoljuk és visszahígítjuk.
Ez alatt az idő alatt a szeletekre vágott gombát átsütjük,aki szereti,tesz a levese tetejére belőle úgy fél maréknyit,és minden tányér tetejére jár 1-2 evőkanálnyi reszelt füstölt sajt.
(nem csak az íze miatt kell hogy füstölt legyen:ez nem is olvad meg teljesen)
Olcsó,jó,hamar elkészül,gluténmentes,tojásmentes,tejmentes,és extra bónuszként:nyáron,lehűtve is finom.